Selecteer een pagina

Om tot het beste resultaat te komen is het belangrijk dat u gebruikmaakt van het juiste type zaagblad voor het te zagen materiaal. Om tot het perfecte zaagblad voor uw project te komen zijn er diverse factoren waar u rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het te zagen materiaal en de manier waarop u wilt gaan zagen. Met name het te zagen materiaal heeft grote invloed op hoe dik het zaagblad moet zijn.

 Bent u bijvoorbeeld van plan om balken van hardhout op maat te zagen? Dan maakt men vaak gebruik van dikkere zaagbladen. Wilt u houten lijsten op maat zagen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een dunner zaagblad, hierdoor wordt de zaagsnede namelijk ook minder breed en fijner.

Waarom is de dikte van het zaagblad belangrijk?

Wanneer u aan de slag gaat met een eigen project of voor een klant, dan bent u natuurlijk altijd op zoek naar het strakste en meest professionele resultaat. Er zijn diverse factoren die een rol spelen in hoe goed een zaagsnede is. Denk bijvoorbeeld aan de gebruikte zaagmachine en de hoeveelheid ervaring van de persoon die gaat zagen. Maar wat soms vergeten wordt is het belang van het juiste zaagblad selecteren.

Stel, voor een project wilt u hardhout op maat gaan zagen. Hier gebruikt men over het algemeen een dikker zaagblad voor dan wanneer iemand lijsten gaat afkorten met een afkortzaag of radiaalzaag. Dit heeft meerdere redenen;

  1. Gemak » een dikker zaagblad zorgt ervoor dat het zaagblad gemakkelijker door het harde materiaal (bv. hardhout) heen zaagt. Hierdoor kan men een stuk sneller te werk gaan, zonder dat er ingeleverd wordt op de kwaliteit.
  2. Veiligheid » een dun zaagblad gebruiken bij een hard en stevig materiaal kan ervoor zorgen dat de zaagmachine oververhit raakt of dat het zaagblad in de machine kapotgaat. Beiden leiden tot onnodige kosten en kunnen gevaarlijke situaties met zich meebrengen.
  3. Levensduur » de levensduur van een zaagblad wordt aanzienlijk verlengd wanneer hij gebruikt wordt voor de juiste doeleinden. Dit bespaart op den duur tijd én geld.

 

Het juiste zaagblad voor iedere klus

In het assortiment van Euromec kunt u vele verschillende zaagbladen vinden. Zo hebben wij het juiste zaagblad voor iedere klus, ongeacht welk materiaal u wilt gaan zagen. Klik op één van de onderstaande materialen om zaagbladen te bekijken die uitermate geschikt zijn voor professioneel zaagwerk;

 

Vragen omtrent de dikte van een zaagblad?

Het kan best lastig zijn om het juiste zaagblad te selecteren in onze ruime collectie. Daarnaast weet niet iedereen welk zaagblad die nodig heeft. Bij Euromec hebben we ruim 40 jaar ervaring in slijptechniek en helpen we u maar al te graag bij het maken van de juiste keuze. Gebruik onderstaande button om met ons in contact te komen! Onze specialisten helpen u graag om tot het juiste zaagblad te komen.