Selecteer een pagina

Wilt u aan een project beginnen waarbij u meubelplaten moet zagen? Dan is het belangrijk dat u gebruik maakt van het juiste type zaagblad. Meubelplaten zijn namelijk vrij fragiel en dit kan ervoor zorgen dat de platen brokkelen. Dit heeft te maken met de dunne toplaag. Dit kan voorkomen worden door het juiste gebruik van een zaag én het juiste type zaagblad. Bij Euromec helpen we u graag de juiste keuze te maken.

Wilt u dus meubelplaten gaan zagen, dan is het belangrijk dat u gebruikmaakt van een zaagblad met fijne vertanding. Klik op de onderstaande button om ons assortiment te bekijken.

Wat zijn meubelplaten?

Meubelplaten worden door vakmensen gebruikt om nieuwe meubels te vervaardigen. Denk bijvoorbeeld aan een kledingkast, bijzettafel of een tuinmeubel zoals een bank. De kern van een meubelplaat bestaat uit latten of staafjes van massief hout. Aan beide zijden is vaak een laag fineer gelijmd, op zo’n manier dat de vezelrichting haaks staat op de lengterichting van de latten of staafjes massief hout.

 Door op correcte wijze te zagen, met behulp van het juiste type zaagblad, kunnen van meubelplaten erg mooie meubels en andere creaties gemaakt worden.

Tips voor het zagen van meubelplaten

Bij Euromec geven we u graag, naast de juiste producten, ook het juiste advies omtrent het zagen van meubelplaten. Daarom hebben onze experts enkele tips opgesteld die ervoor zorgen dat uw project geheid slaagt. Denk bij het zagen van meubelplaten aan de volgende punten:

 

  • Veiligheid voorop; draag altijd een veiligheidsbril en bij voorkeur ook een mondkapje om ervoor te zorgen dat u geen verkeerde stoffen inademt.
  • Teken met een potlood en liniaal een lijn langs het af te zagen gedeelte, zo voorkomt u dat u scheef zaagt en weer opnieuw moet beginnen. Uiteraard bespaart u dit ook kosten.
  • Zaag in 2 delen; maak eerst een ondiepe zaagsnede van 3 á 4 mm, om vervolgens de meubelplaat verder te zagen. Dit voorkomt dat de bovenste laag gaat brokkelen en er een lelijke zaagsnede ontstaat.
  • Zorg ervoor dat de meubelplaat volledig ondersteund wordt gedurende het proces, dit voorkomt dat u scheef zaagt en verkleint de kans op splinters meer.

 

Vragen omtrent het zagen van meubelplaten?

Heeft u nog vragen omtrent het zagen van meubelplaten? Of wilt u graag geadviseerd worden hoe u dit het beste kunt aanpakken bij uw specifieke project? Neem dan gerust contact met ons op, de specialisten van Euromec staan u graag te woord.