Selecteer een pagina

Een diamanten bovenfrees is een bovenfrees met een diamanten boorkop. Deze diamanten bovenfrees Heeft een supersterk freeslichaam en kun je gebruiken voor allerlei soorten hout. Denk hierbij aan spaanplaat, MDF, trespa spaanplaten, gelamineerde platen en multiplex. Een diamanten bovenfrees wordt vooral voor hout veel gebruikt maar een diamanten bovenfrees kan ook goed gebruikt worden voor bijvoorbeeld metaal, kunststoffen en meer. De maximum doorvoersnelheid van een diamanten bovenfrees ligt vaak op 20 meter per minuut. Een diamanten bovenfrees heeft een 40 keer langere levensduur dan een normale bovenfrees. De diamanten freeskop kan tot wel 10x herslepen worden. Hierdoor is een diamanten bovenfrees een goede keuze die sterk is en lang meegaat.

Eigenschappen van een diamanten bovenfrees

Een diamanten bovenfrees is een diamanten freeskop die past op een bovenfrees of een CNC freesmachine. De diamanten freeskop is, zoals hierboven genoemd een duurzame oplossing. De diamanten bovenfrees gaat tot wel 40x langer mee en kan 10x herslepen worden. Het is te gebruiken voor verschillende soorten hout zoals MDF, spaanplaat, trespa en meer. Dit maakt de diamanten bovenfrees een multifunctioneel stuk gereedschap. Er zijn verschillende soorten diamanten bovenfrezen. Diamanten bovenfrezen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij er onderscheid bestaat qua vermogen, andere specifieke kenmerken, merk en de meegeleverde accessoires. Welke diamanten bovenfrees je nodig hebt, is afhankelijk van jouw persoonlijke gebruiksdoeleinden.

De voordelen van een diamanten bovenfrees

Een diamanten bovenfrees brengt vele voordelen met zich mee. Zo heeft een diamanten bovenfrees onderstaande voordelen die meewegen in de keus om voor een diamanten bovenfrees te kiezen:

  • Eenvoudige en gemakkelijke bediening.
  • Aanwezigheid van ondersteuningsopties, waaronder een parallelgeleider
  • Toepasbaar op een verscheidenheid aan materialen, zoals hout, aluminium en metaal

Diamanten bovenfrees uitgelegd

Een bovenfrees is een machine waarmee hout kan worden bewerkt. U kunt allerlei soorten hout bewerken. Denk hierbij aan eiken hout en hardhout soorten. Ook MDF, Trespa en spaanplaat kunnen worden gefreesd met een diamanten freeskop. De bovenfrees wordt een diamanten bovenfrees als u een diamanten freeskop gebruikt op uw bovenfrees. Met een diamanten bovenfrees wordt de gebruiker van de freesmachine geholpen om meerdere houtsoorten en materialen goed te bewerken. Een diamanten bovenfrees helpt bijvoorbeeld bij voor het maken van profielranden, maar ook voor de ontwikkeling van groeven en sleuven op zowel aluminium, metaal en natuurlijk hout.

Het gebruik van een diamanten freeskop

In de bovenfrees wordt een diamanten freeskop vastgemaakt. Dit is het gereedschap waarmee het hout verwijderd wordt en op deze manier kunnen bewerkingen gemaakt worden. Hierbij kunt u denken aan:

  • Het maken van een profiel, een gleuf, of andere uitsparing in hout.
  • Een vorm frezen uit een stuk hout met de hand of een mal.
  • Houtverbindingen frezen, zoals een zwaluwstaartverbinding.

Wanneer de frees in de machine is geplaatst en het materiaal onder de machine goed zit geklemd, kunt u de bovenfrees op een bepaalde diepte afstellen. Deze freesdiepte bepaalt hoeveel materiaal er in wordt weggehaald. Nadat de freesdiepte is ingesteld, kunt u beginnen met frezen. Hierbij is het dus belangrijk eerst te testen op een oefenstukje hout. Wat u af heeft gefreesd met een diamanten bovenfrees kan nooit terug worden geplaatst. Werk daarom in kleine stapjes en blijf het controleren. Dan kunt u daarna wel meer hout verwijderen.

Verschillende uitvoeringen van een diamanten bovenfrees

Aan een diamanten bovenfrees heb je niets zonder de juiste frezen. Hier heb je verschillende soorten en maten in, die vaak in handige sets te krijgen zijn. Veelgebruikte frezen zijn een vingerfrees, afrondfrees, kantenfrees, sponningfrees, zwaluwstaartfrees, profielfrees, kopieerfrees of v-groef frees. Afhankelijk van wat je gaat bereiken, kies je de juiste snijder. Een parallelgeleider is ook geen overbodige luxe. Je gebruikt hem voor recht frezen, zodat de rand van het profiel precies evenwijdig loopt aan de rand van het onderdeel. Als je rondingen gaat frezen, bijvoorbeeld in ronde werkbladen, dan is een rond hekwerk een handig hulpmiddel.

Vragen over een diamanten frees

Heeft u vragen of opmerkingen over een diamanten bovenfrees? Neem contact op met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder met alles omtrent uw diamanten bovenfrees. Met onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in diamanten bovenfrezen, frezen en bovenfrezen met een diamanten freeskop.