Selecteer een pagina
Trespa is een populair materiaal dat voornamelijk wordt gebruikt als plaatmateriaal. Trespa bestaat uit geperste houtvezels en thermo hardende harsen. De platen worden onder extreem hoge druk en temperatuur gemaakt en zijn erg duurzaam. Daarnaast staan de platen bekend om hun hardheid en zijn de platen nagenoeg onderhoudsvrij. Trespa kan op maat worden gemaakt met een zaagmachine, waar een speciaal zaagblad zorgt voor het beste resultaat.

Zaagbladen voor Trespa

Gaat u Trespa zagen? Met een holtand-/daktand zaagblad bereikt u vaak een uitstekend resultaat. Door de wisselende tanden en de plaatsing van deze tanden op het blad krijgt u een mooie snede zonder uitbraken in het hout of splinters. De holtand-/daktand zaagbladen zijn verkrijgbaar in zowel een positieve spaanhoek als in een negatieve spaanhoek.

Het is mogelijk om met andere zaagbladen Trespa te zagen, maar vaak levert dit niet hetzelfde resultaat op. Om een zo goed mogelijk resultaat te halen kunt u de aftekening maken op een stuk schilder tape. Dit helpt om beschadigingen in de toplaag te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat de zaag aan de kant van de decoratieve toplaag de plaat ingaat.

Let er bij het kiezen van de juiste zaag op dat u een zaagblad neemt dat niet té grof is, maar zeker ook niet te fijn. Een heel fijn zaagblad kan het gezaagde materiaal vaak onvoldoende afvoeren. Een te grof zaagblad ‘hakt’ soms in de plaat en kan zelfs vastlopen of schokken.

Tips voor het zagen van Trespa

Met de onderstaande tips maakt u de beste zaagsneden in Trespa:

  • Het zagen van Trespa is te vergelijken met het zagen van hardhout. Laat de zaag daarom rustig zijn werk doen, zodat het zagen niet ‘te zwaar’ wordt;
  • Zaag de plaat met een hoog toerental om soepel door de plaat heen te komen;
  • Zorg voor een vlijmscherp zaagblad dat, net als de zaagmachine, goed onderhouden en schoon is. Dit is bij iedere houtsoort van belang, maar bij het harde Trespa speelt dit een nog grotere rol.

Twijfelt u over de scherpte van de zaagtanden? Laat deze dan slijpen door onze slijpservice. Het laten slijpen van een zaagblad is altijd goedkoper dan de aanschaf van een nieuw exemplaar en herstelt het zaagblad tot zijn oorspronkelijke goniometrie.

Wilt u een nieuw zaagblad voor Trespa aanschaffen, maar twijfelt u over de juiste keuze? Neem dan contact op met ons technisch adviesbureau via de onderstaande button. We voorzien u graag van het advies zodat u de juiste keuze kunt maken.

 

 

Trespa zaagblad kopen bij Euromec.nl

Weet u al welk Trespa zaagblad u nodig heeft? Bestel deze dan nu bij Euromec.nl! Naast ons grote assortiment van zaagbladen kunnen wij u nog meer voordelen bieden:

 

  • Veel zaagbladen zijn bij ons uit voorraad leverbaar. Dit betekent dat we snel kunnen leveren en dat u niet lang op uw zaagblad hoeft te wachten.
  • U kunt bij ons niet alleen terecht voor zaagbladen, maar ook voor andere snijgereedschappen. Ben u op zoek naar Trespa frezenof Trespa boren? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres!
  • Bij ons vindt u altijd een keuze voor ieder budget. Zo verkopen wij zaagbladen van topmerken als Freud, maar voeren we ook onze eigen huislijn, waarmee u voordelig een zaagblad met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding in huis haalt.