Selecteer een pagina

Een zwaluwstaartfrees wordt gebruikt om het beroemde zwaluwstaart houtverbinding te maken. De zwaluwstaartfrees dankt zijn naam aan de zwaluwstaart omdat deze ook van binnenuit langer uitsteekt. Deze frees is ideaal vanwege zijn constructie. Door de bouw van een zwaluwstaartfrees kan er meer compressie en tractie, ook wel trek- en drukkracht genoemd, worden geabsorbeerd. De zwaluwstaartfrees moeten worden gebruikt in combinatie met freesmachines zoals de bovenfrees. Euromec heeft zwaluwstaartfrezen van het merk Sistemi Klein die zorgen voor de meest nauwkeurige en bestendigste houtverbindingen in alle houtsoorten. Bij ons zijn de zwaluwstaartfrezen uit voorraad beschikbaar en binnen 3 werkdagen te leveren. Onze zwaluwstaartfrezen zijn altijd van HM kwaliteit.

 

Wat zijn de mogelijkheden met een zwaluwstaartfrees?

In combinatie met een freesmachine maakt u zeer sterke houtverbindingen.
Zwaluwstaartverbindingen worden het best gebruikt om hoekverbindingen te maken, zoals in dozen, kleine kasten of lades. De compound wordt ook veel gebruikt in meubels, vanwege de zeer stevige constructie die je ermee kunt maken. Om het verbinden gemakkelijker te maken, kunt u een klein schuin stuk uit de voorkant van de zwaluwstaart verwijderen. Een zwaluwstaartfrees maakt de mooiste verbindingen in massieve houten tafels, lades of kisten. Door deze zwaluwstaart verbindingen trekt het hout niet krom. Voor zowel harde, massieve en gelijmde houtsoorten is een zwaluwstaartfrees geschikt. Voor een oerdegelijke verbinding is de zwaluwstaartfrees geschikt voor u!

Wat is het voordeel van een zwaluwstaartfrees?

Een zwaluwstaartfrees is ideaal voor het maken van verbindingen die haast onzichtbaar zijn. Ook houten constructies zet je snel en eenvoudig in elkaar met een zwaluwstaartfrees. Bij gebruik van een zwaluwstaartfrees heb je geen metalen koppelstuk nodig. Het stelt u ook in staat om tegen lagere kosten houten verbindingen te maken. De Zwaluwstaartfrees bespaart tijd en geld bij het lijmen, omdat er geen lijmmessen nodig zijn.

 

Welke soorten zwaluwstaartfrezen zijn er?

Er zijn veel soorten zwaluwstaartfrezen die voor een specifieke klus kunnen worden hergebruikt. Zo zijn er doorgaande, half verborgen en verborgen zwaluwstaart verbindingen mogelijk met een zwaluwstaartfrees. Bovendien varieert de diameter van de frees en komt de diameter van de as niet altijd overeen met de diameter van de freesmachine. De schachtdiameter geeft de diameter van de schacht aan. Over het algemeen zijn er 3 soorten: 6mm zwaluwstaartfrezen, 8mm zwaluwstaartfrezen en 12 mm zwaluwstaartfrezen. In de meeste gevallen is een schachtdiameter van 6mm of 8 mm geschikt. Bovendien varieert de diameter van de punt van 5 mm tot 20 mm. Hoe groter de diameter, hoe beter de bovenfrees geschikt is voor het maken van voegen in dikke platen.

Twee hoofdtypen zwaluwstaartfrezen

Er zijn twee hoofdtypen frezen: zwaluwstaartfrezen met geïntegreerde tanden en zwaluwstaartfrezen met verwisselbare tanden. zwaluwstaartfrezen met vervangende tanden zijn duurder, maar ook veel duurzamer. De snijkopveer en diameter zeggen ook iets over de snijhoek. De lange kop zwaluwstaartfrezen zijn geschikt voor diepe houtverbindingen en de brede kop zwaluwstaartfrezen zijn geschikt voor brede houtverbindingen. Een zwaluwstaartfrees met een kleine hoek gecombineerd met smal uiteinde is geschikt voor vele opeenvolgende houtverbindingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent een zwaluwstaartfrees?

Euromec helpt u graag als u een vraag heeft over een zwaluwstaartfrees. Door onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in alle soorten frezen en CNC-frezen. Ook voor zaagbladen, zowel geluidsarm als niet en voor alle type houtsoorten en verschillende soorten boren bent u bij Euromec aan het juiste adres. Door ons uitgebreide assortiment en expertise in het gereedschapsvak zijn wij een gerenommeerde speler die van wanten weet.