Selecteer een pagina

Kantenfrees is een term die niet vaak wordt gebruikt in de gereedschapswereld. Toch is de kantenfrees zeer handig en gemakkelijk in gebruik. Deze machine zorgt voor een nette afwerking van verschillende soorten randen, of het nu hout, aluminium of metaal is. Ook zowel harde als zachte houtsoorten kunnen perfect worden bewerkt met de kantenfrees.

Wat doet een kantenfrees?

Met de kantenfrees voorzie je verschillende materialen van een mooi afgewerkte rand. Materialen die gefreesd kunnen worden met een kantenfrees zijn zacht en hard hout, MDF, spaanplaat en triplex, maar ook acrylglas en andere kunststoffen.

Verschillende soorten kantenfrezen

Kantenfrezen zijn erg divers in mogelijkheden, met verschillende capaciteiten, uitvoeringen, merken en accessoires. Welke kantenfrees je nodig hebt, hangt af van het beoogde gebruik van de frees. Zo zijn er producten verkrijgbaar met verschillende mogelijkheden, doeleinden en gebruiksaanwijzingen. Het is belangrijk dat u zich hierover goed laat informeren bij het aanschaffen van een kantenfrees. Onze ervaren specialisten van Euromec helpen u graag verder met alles omtrent een kantenfrees. Zelf verkopen wij een kantenfrees met V-groef. Dit freesje is niet de kantenfreesmachine zelf, maar kan er wel op worden gemonteerd. Ook zorgt onze kantenfrees met V-groef voor een mooie afwerking op de kanten van zowel hard als zachthout.

 

Hoe werkt een kantenfrees?

U drukt de kantenfrees tegen de rand van het werkstuk. De exacte hoeveelheid dat wordt weg gefreesd is afhankelijk van de stand van de freesvoet. De plaatsing van de freesvoet wordt geregeld door het wiel en de schroef op het apparaat.
De snijder kan eenvoudig een cilinder zijn of een andere vorm hebben, waardoor deze vorm wordt omgezet in de rand van uw onderdeel. Deze vorm kan hol of bol zijn. Een kantenfrees is een krachtige en intuïtieve professionele tool voor de meest veeleisende behoeften. Kantenfrezen leveren perfecte resultaten op vlak, rechte of gebogen oppervlakken en uitstekende oppervlakken. Doordachte details zoals nauwkeurige freesdiepte-instelling en spindelstop voor snelle freeswissels verminderen de benodigde nabewerkingswerkzaamheden en de gemaakte kosten aanzienlijk.

Wat bewerk je met een kantenfrees?

Met een kantenfrees kunt u zowel hout, kunststof als metaal frezen met een draaiende beweging. Voor de beste kantenfrezen bent u bij ons aan het juiste adres. Euromec heeft jarenlange ervaring in het verkopen van gereedschap.

Wat is het voordeel van een kantenfrees?

Een kantenfrees is een stuk gereedschap dat elke houtbewerker in huis zou moeten hebben. Met een kantenfrees creëer je een mooie afwerking op het materiaal. Een kantenfrees wordt gebruikt voor meerdere doeleinden:

  • De randen van het onderdeel perfect glad en glad polijsten
  • Frezen van groeven op de voorkant van het onderdeel
  • Graveren van decoratieve, ronde of bolle vormen op het onderdeel
  • Een kantenfrees wordt gekenmerkt door freesranden die de randen van uw project verfijnen en afwerken
  • Specifiek op omtrek snijden
  • Kan worden toegepast op een bovenfrees, tafelfrees of CNC Freesmachine.

Vragen over een kantenfrees?

Heeft u vragen over een kantenfrees? Neem contact op met een van onze ervaren medewerkers. Wij helpen u graag verder met alles omtrent frezen en toebehoren. Verder verkopen wij ook andere soorten frezen, zaagbladen, boren en meer! Bekijk onze kennisbank voor andere kennisartikelen omtrent het kiezen en het gebruiken van gereedschap.