Selecteer een pagina

Een afrondfrees wordt gebruikt om rondingen en bollingen te frezen of om kanten te frezen en een mooie ronding te geven. Afrondfrezen kunnen zowel op elektrisch handgereedschap worden geplaatst als op CNC-bovenfrezen en normale bovenfrezen. Een afrondfrees zorgt voor een mooie afwerking en kan ook worden gebruikt voor decoratieve doeleinden op hout. Om scherpe hoeken bij hout weg te halen is een afrondfrees ideaal, zorg er echter wel voor dat u de juiste maat afrondfrees gebruikt.

 

Afstellen van de afrondfrees

Hoe dieper een afrondfrees wordt afgesteld, hoe schuiner de kant zal gaan worden. Dit kan soms worden beschouwd als een sierlijke vorm aan de rand van het werkstuk. Het is belangrijk om eerst een proefstuk te frezen op een stuk resthout. Zo kunt u  zien of u tevreden bent met het eindresultaat en u de bovenfrees juist heeft afgesteld. Als u de afrondfrees op een handmachine zet staat er doorgaans een pijl op. Deze pijl geeft de draairichting aan van de afrondfrees. Beweeg de frees altijd mee in dezelfde richting als de draairichting van de afrondfrees. Tenzij u dan ingaat tegen de nerfrichting van het hout, als dit het geval is kunt u andersom richten. Het is dan noodzakelijk om wel de afrondfrees hard tegen het materiaal aan te drukken voor een goede afwerking. Als u klaar bent met frezen kunt u de randen met een stukje handschuurpapier of een vijl nalopen tot u tevreden bent over het eindresultaat.

Afrondfrezen bij Euromec

Euromec heeft een uitgebreid assortiment afrondfrezen. De afrondfrezen zijn te verkrijgen in de volgende maten:

De afrondfrezen bij Euromec zijn te verkrijgen met een onderlager en wisselmessen. De afrondfrees kan zowel voor hout, lijmende houtsoorten zoals mdf, spaanplaat en kunststof als voor hardere houtsoorten worden gebruikt. Benieuwd naar de specificaties ov gebruiksaanwijzingen van een afrondfrees? Neem contact op met een van onze experts. Een afrondfrees van Euromec is zowel voor uw huis en tuin projecten te gebruiken als voor gespecialiseerde meubelmakers. Door de veelzijdigheid van een afrondfrees weet u dat u goed zit.

 

 

 

Vragen over een afrondfrees?

Heeft u vragen over een afrondfrees? Neem dan contact op met een van onze experts. Door onze jarenlange ervaring zijn wij gespecialiseerd in gereedschap. Van zaagbladen en frezen tot boren. Bekijk de mogelijkheden in ons uitgebreide assortiment gereedschap. Euromec levert alleen kwaliteitsgereedschap van gerenommeerde merken. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit van onze producten waarborgen. Wilt u snel en eenvoudig een afrondfrees bestellen? Dan bent u bij Euromec aan het juiste adres.