Selecteer een pagina
Heeft u een project waarbij u rubber wilt gaan zagen, zoals bijvoorbeeld rubberen tegels, maar weet u niet hoe u dit het beste kunt aanpakken? De specialisten van Euromec helpen u graag. Rubber kan namelijk eenvoudig in rechte stukken of in bepaalde vormen uitgezaagd worde door middel van een decoupeerzaag. Een decoupeerzaag is makkelijk en handig in gebruik en maakt het zeer gemakkelijk om uw rubber op maat te zagen.

Wat is een decoupeerzaag?

Een decoupeerzaag bestaat uit twee onderdelen: een kort zaagblad en een elektromotor. Het korte zaagblad is gemiddeld zo’n 5 tot 10 centimeter lang en ongeveer 1 centimeter breed. Deze wordt aangedreven door de elektromotor, die ervoor zorgt dat de zaag op en neer bewogen wordt. Hierdoor is het een zeer handig apparaat als u bijvoorbeeld een rubberen tegel op maat wil snijden of een bepaalde vorm wilt uitzagen.

Tips voor het zagen van rubber

Indien u rubber wilt gaan zagen is het belangrijk om aan een aantal dingen te denken. Bij Euromec geven we u graag bruikbare tips mee zodat u veilig aan het werk kunt en het mooiste resultaat krijgt:

  • Zorg ervoor dat het rubber goed ondersteund wordt tijdens het zagen met een decoupeerzaag. Dit zorgt ervoor dat u zo recht mogelijk zaagt en zo dus tot het beste resultaat komt.
  • Meet van tevoren goed op rubber eraf gezaagd moet worden en teken dit vervolgens af op het rubber zelf. Zo zaagt u nooit te veel of weinig af.
  • Werk niet gehaast. U krijgt het mooiste resultaat als u uw tijd neemt om het goed te doen. Bovendien is het ook een stuk veiliger.
  • Draag altijd een veiligheidsbril wanneer u gaat zagen!

Vragen omtrent het zagen van rubber?

Heeft u nog vragen omtrent het zagen van rubber? Of wilt u graag geadviseerd worden in hoe u dit het beste kunt aanpakken in relatie tot uw klus? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag en voorzien u van een passend en professioneel advies.