Selecteer een pagina

Een afkortzaag voor lijsten is simpelweg gezegd gewoon een afkortzaag. Het is een afkortzaag die iets dunner is dan een normale afkortzaag die is bedoeld om lijsten en glaslatten te zagen. Deze lijsten en glaslatten kunnen ook in verstek worden gezaagd met de afkortzaag voor lijsten. Ook profiellijsten, schilderijlijsten of plinten worden met een afkortzaag voor lijsten in verstek gezaagd.

Door het gebruik van een hoekaanslag op de meeste afkortzagen voor lijsten kan een exacte 45 graden zaagsnede worden geleverd. Hierdoor passen de gezaagde lijsten precies in verstek (90 graden hoek). Door het gebruik van de juiste afkortzaagbladen kan er efficiënt en goed gewerkt worden. Een afkortzaag is bedoeld voor een vaste maat zaagblad. Deze maat kan je niet van afwijken. Daarom moet er goed gekeken worden naar de maten zoals de diameter en het asgat van de afkortzaag voor lijsten.

  

Verstekzaag of afkortzaag

Een verstekzaag en een afkortzaag zijn hetzelfde. Een afkortzaag wordt namelijk gebruikt om lijsten en glaslatten in verstek te zagen. Ook kan er met een afkortzaag recht worden gezaagd om de lijsten op maat af te zagen, of radiaal met aan radiale afkortzaag. Vervolgens kan de zaag in een 45 graden hoek worden gezet om verstek te zagen. Door iets in verstek te zagen met een afkortzaag of verstekzaag past het exact in een 90 graden hoek. Het is belangrijk om hiervoor een goede machine en een goed zaagblad te gebruiken. Als iets niet exact in verstek wordt gezaagd geeft het een minder mooi zicht.

 

Afkortzaag voor lijsten en glaslatten

Een afkortzaagblad voor lijsten is anders dan een normaal afkortzaagblad. Zo zijn afkortzaagbladen voor lijsten vaak extra dun. Hierdoor kan er beter en sneller in verstek worden gezaagd. Met de vlijmscherpe afkortzaagbladen voor lijsten van Euromec zaagt u lijsten en glaslatten gemakkelijk in de gewenste vorm. De afkortzagen voor lijsten zijn uitermate geschikt voor afkorten en in (dubbel)verstekzagen van lijsten, plinten, balken, laminaat en andere plaatmaterialen.

Door de fijne vertanding op afkortzagen voor lijsten komt er tijdens het zagen een fijne zaagsnede. Er blijven geen rafelingen of splinters achter op het materiaal. Hieronder wordt het aanbod afkortzagen voor lijsten van Euromec weergegeven:

Materiaal voor afkortzaag

Een afkortzaag is ideaal om kleine stukken hout, lijsten, glaslatten, profielen, schilderijlijsten, laminaat, plinten en balken af te korten. Als u materiaal wilt zagen dat breder is moet u een afkortzaag nemen met een trek functie. Deze kunt u dan naar voren schuiven waardoor u een bredere plank in een keer kan zagen.

 

Vragen omtrent het kiezen van het juiste type afkortzaag voor lijsten?

Heeft u vragen omtrent afkortzagen voor lijsten? Euromec heeft een jarenlange ervaring en expertise op het gebied van afkortzagen voor lijsten en andere snijapparatuur. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden omtrent afkortzagen voor lijsten te bespreken. Lees hier hoe u een zaagblad vervangt.