Selecteer een pagina

Welk zaagblad kiezen?

De vraag “Welk zaagblad moet ik kiezen?”, wordt vaak gesteld. Het is duidelijk dat verschillende zaagbladen verschillende resultaten opleveren. Hierin speelt niet alleen het zaagblad een rol, maar ook het materiaal dat gezaagd wordt en waar dat materiaal uiteindelijk voor gebruikt wordt. Zo wordt voor het zagen van constructiehout vaak een ander zaagblad gebruikt dan voor het zagen van meubelhout.

Bekijk hier het assortiment Zaagbladen

Euromec heeft een groot assortiment bestaande uit verschillende zaagbladen, waardoor voor iedere bewerking een passend zaagblad kan worden gebruikt. Dit zorgt niet alleen voor een beter resultaat, maar ook voor een zaagblad dat langer meegaat omdat deze niet ‘misbruikt’ wordt. Uiteraard speelt het juiste onderhoud hierbij ook een grote rol.

Hoe een zaagblad kiezen?

Het kiezen van het juiste zaagblad is niet ingewikkeld, mits u de juiste vragen stelt. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Welk materiaal wordt er gezaagd? Een balk van hardhout? Een plaat van hout met daarop een fineerlaag zoals trespa of laminaat? Of een dunne meubellijst? Over het algemeen geldt dat voor hardere houtsoorten vaak een zaagblad met minder tanden worden gebruikt.
  • Voor welk doeleinde wordt het hout gebruikt? Gaat het om constructiehout dat niet voor het oog zichtbaar is, of wilt u het hout fijn afwerken? In het eerste geval voldoet een grof zaagblad waarmee u eenvoudig door dikke en harde houtsoorten zaagt. In het tweede geval wilt u waarschijnlijk een fijner zaagblad dat zorgt voor een mooie afwerking en minder splinters. Of denkt u aan het zagen van natuursteen of composiet? Ook daarvoor zijn speciale zaagbladen nodig.
  • Wat zijn de overige factoren die een rol spelen bij het zagen? Denk hierbij aan het merk van de zaagmachine die u gebruikt, maar ook aan zaken als geluidsarm zagen, het werken met een meerbladzaagmachine of het zagen van groeven in hout.
  • Heeft u de ruimte en het budget om meerdere zaagbladen te kopen die allemaal geschikt zijn voor een specifieke soort hout? ieder hun eigen specialisme? In dat geval zal u mooiere zaagsneden maken en gaan uw zaagbladen langer mee. Is dit niet het geval, dan kunt u kiezen voor een universeel zaagblad waarmee u probleemloos in verschillende soorten hout zaagt en nog steeds mooie resultaten haalt.
  • Ook voor plaatmateriaal zoals Trespa hebben wij aparte zaagbladen. Dit noemen wij Trespa zaagbladen.

Bij Euromec vindt u altijd een grote selectie zaagbladen, van universeel tot aan heel specifiek. Hierdoor zit er altijd een zaagblad bij dat past bij uw project.

Het juiste zaagblad kiezen bij Euromec.nl

Weet u al welk zaagblad het beste past bij uw klus? Bestel deze dan nu in onze online zaagbladen shop. Bij twijfel over de juiste keuze kunt u altijd contact opnemen met ons technisch adviesbureau. We staan u dan graag te woord met merkonafhankelijk advies, waardoor u de juiste keuze kunt maken voor uw project.

Tot slot is het mogelijk om bij ons uw zaagbladen te laten slijpen, waardoor deze weer als nieuw gebruikt kan worden. Vaak is het mogelijk om het zaagblad meerdere keren te laten slijpen voordat u echt een nieuwe moet kopen. Bovendien is het slijpen bijna altijd goedkoper dan het bestellen van een nieuw zaagblad en kunnen bijna alle zaagbladen op onze eigen productielocatie worden geslepen.

Bekijk hier het assortiment Zaagbladen

Stel je vraag