Selecteer een pagina
Bent u van plan om composiet te gaan zagen, bijvoorbeeld voor een aanrechtblad in de keuken? Dan is het voor het beste resultaat essentieel dat er gebruikgemaakt wordt van het juiste zaagblad. Het juiste zaagblad geeft namelijk het mooiste eindresultaat én zorgt ervoor dat u veilig & verantwoord te werk kan gaan. Voor het zagen van composiet is een diamanten zaagblad het meest aan te raden.

Kiest u voor een ander zaagblad dan diamanten zaagbladen, dan kan het voorkomen dat de (cirkel)zaag oververhit raakt of kapotgaat. Het kan zelfs voor gevaarlijke situaties zorgen.

Wat is composiet?

Composiet is een steensoort en bestaat voor ongeveer 95% uit kwartsiet. Door de hoge hardheid van composiet en een natuurlijke natuursteen uitstraling wordt composiet veelal gebruikt voor aanrechtbladen in keukens of als vensterbank. Echter komt het zelden voor dat het composiet perfect op maat is. Door bijvoorbeeld een wasbak of een bepaalde afmeting van de vensterbank, zal er een stuk afgezaagd moeten worden. Met behulp van een diamanten zaagblad van Euromec is dit geen enkel probleem.

 

Unieke patroon- en kleurencombinatie

Aan de kwarts zijn gemakkelijk kleurpigmenten en granietkorrels toegevoegd worden, wat ervoor zorgt dat elk composietblad een eigen unieke uitstraling en kleur heeft. Het is praktisch onmogelijk om dezelfde patroon-kleuren combinatie te maken. Dit is dan ook één van de redenen dat er bij veel keukenprojecten gebruikgemaakt wordt van composiet voor het aanrechtblad.

Tips voor het zagen van composiet

Het zagen van composiet is niet moeilijk, mits u gebruikmaakt van het juiste type zaagblad. Het juiste zaagblad, in dit geval een diamanten zaagblad, zorgt voor een strakke afwerking en een gemakkelijk proces. Naast het juiste zaagblad voor composiet is het ook belangrijk om op enkele andere punten goed te letten. De specialisten van Euromec geven u graag enkele tips mee voor het zagen van composiet:

  • Stel uw eigen veiligheid altijd voorop; draag bij het zagen van composiet altijd een veiligheidsbril en gehoorbescherming. Daarnaast raden we u ook aan om een mondmasker te dragen, om het inademen van fijnstof te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat het composiet volledig ondersteund wordt tijdens het zagen; zo krijgt u het beste resultaat en voorkomt u gevaarlijke situaties.
  • Meet van tevoren goed op wat u precies wilt (af)zagen.
  • Gebruik het juiste zaagblad voor het zagen van composiet (diamanten zaagblad)

Vragen omtrent composiet zagen?

Wilt u graag geadviseerd worden in welk type zaagblad geschikt is voor het zagen van composiet bij uw specifieke project? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar om u van een passend & professioneel advies te voorzien.