Selecteer een pagina
Bent u bij uw klus van plan om natuursteen te gaan zagen? Dan is het essentieel dat u gebruik maakt van het juiste zaadblad. Niet alleen geeft het juiste zaagblad voor natuursteen het mooiste resultaat, het voorkomt ook dat de zaagmachine kapot gaat. Een verkeerd zaagblad kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de machine oververhit raakt en hierdoor doorbrandt, of zelfs voor gevaarlijke situaties zorgt in het ergste geval. Wilt u natuursteen gaan zagen, dan raden wij u aan om een diamanten zaagblad te gaan gebruiken.

Let op: we raden het gebruik van een decoupeerzaag af bij het zagen van natuursteen! Door het harde materiaal is het vrij aannemelijk dat de decoupeerzaag stuk zal gaan.

Wat is natuursteen?

Natuursteen is een verzamelnaam voor verschillende gesteenten. Elk gesteente heeft dan ook zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen. De meest bekende vormen van natuursteen zijn graniet, marmer en hardsteen, een samenvoeging hiervan wordt composiet genoemd. Afhankelijk van welk type natuursteen u wilt gaan zagen, kan het zo zijn dat u een andere zaagmachine nodig heeft dan u momenteel in uw bezit hebt. Onze specialisten adviseren u hier graag in. Neem contact met ons op!

Tips voor het zagen van natuursteen

Wanneer u van plan bent om natuursteen te gaan zagen zijn er een aantal punten waaraan u moet denken. De specialisten van Euromec geven u graag wat handige tips mee, zodat u het beste resultaat krijgt en altijd veilig te werk kan gaan:

 

  • Voordat u begint met het zagen, doe eerst navraag of de zaagmachine daadwerkelijk geschikt is voor het type natuursteen. Hier zit verschil in.
  • Zorg ervoor dat het natuursteen te allen tijde goed ondersteund wordt tijdens het zagen. Zo bent u er zeker van dat u het natuursteen recht afzaagt en er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
  • Teken met een potlood een (rechte) lijn langs het gedeelte wat u af wilt snijden. Zo snijdt u nooit te veel af en houdt u een rechte lijn aan.
  • Draag altijd een veiligheidsbril!
  • Bij het zagen van natuursteen komt fijnstof en veel lawaai vrij. Draag dus ook altijd een mondkapje en gehoorbescherming als u natuursteen wilt gaan zagen. Of neem een geluidsarm zaagblad.

 

Heeft u nog vragen omtrent het zagen van natuursteen?

Of wilt u graag meer weten over de verschillende diamantschijven en zaagmachines? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar om u van een professioneel advies te voorzien.