Selecteer een pagina
Bent u van plan om eikenhout te gebruiken bij uw project en wilt u dit op maat zagen? Dan wilt u er natuurlijk voor zorgen dat de afwerking zo mooi mogelijk is. Voor de beste & mooiste afwerking is het essentieel dat u gebruikmaakt van het juiste type zaagblad voor eikenhout. Gezien eikenhout een relatief harde houtsoort is, is het aan te raden om een zaagblad met wisseltanden te gebruiken die geschikt is voor ‘zwaardere’ houtsoorten. De hiervoor geschikte zaagbladen kunt u vinden door op onderstaande button te klikken.

Wat zijn de eigenschappen van eikenhout?

Eikenhout is één van de bekendste houtsoorten en wordt voor vele doeleinden gebruikt. Dit kan zijn voor het vervaardigen van meubels, maar ook bijvoorbeeld voor het maken van een overkapping voor in de tuin of voor een vloer in een woning. Eikenhout is over het algemeen een sterke en harde houtsoort, maar is toch relatief makkelijk te zagen en te bewerken/af te werken. Door het juiste zaagblad te gebruiken bent u verzekerd van een strak afgewerkt en professioneel resultaat.

Gebruikt u een zaagblad met wisseltanden die geschikt is voor ‘zwaardere’ houtsoorten, dan zit u goed. Welke diameter u precies moet hebben hangt weer af van het object dat u wilt gaan zagen. Wilt u hierin geadviseerd worden of heeft u hulp nodig om te bepalen welk type zaagblad nou precies geschikt is voor uw project? Neem dan contact met ons op.

Tips voor het zagen van eikenhout

Het zagen en bewerken van een houtsoort als eikenhout is over het algemeen relatief makkelijk, mits u gebruikmaakt van het juiste type gereedschap én het juiste zaagblad. Komt u er niet helemaal uit en wilt u hier graag in geadviseerd worden? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij staan voor u klaar om u van advies te voorzien. Daarnaast geven onze specialisten u graag nog enkele tips mee, die u helpen met het realiseren van het mooiste resultaat:

  • Zorg ervoor dat u gebruikmaakt het juiste gereedschap; voor het beste resultaat is het belangrijk dat het juiste gereedschap, zoals het type zaag en het juiste zaagblad, gebruikt wordt. Onze specialisten kunnen u hier indien nodig in adviseren.
  • Zorg ervoor dat het eikenhout volledig & goed ondersteund wordt tijdens het zagen; indien het eikenhout niet goed ondersteund wordt kan dit tot een scheef resultaat leiden.
  • Meet nauwkeurig op & teken goed af; zo voorkomt u dat u scheef zaagt en onherstelbare schade aanricht, waardoor u weer opnieuw moet beginnen.
  • Veiligheid voorop; denk voordat u begint met zagen altijd aan uw eigen veiligheid en de veiligheid van mensen/dieren om u heen. Draag ook altijd een veiligheidsbril & ga nooit gehaast te werk.

Vragen omtrent het zagen van eikenhout?

Weet u niet precies welk type zaagblad geschikt is voor het zagen van het type eikenhout bij uw project? Of wilt u graag een professioneel advies op maat, specifiek voor het project waarmee u aan de slag wilt? Dan bent u bij Euromec aan het juiste adres. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en adviseren graag in het juiste zaagblad voor het type hout. Schroom niet om contact met ons op te nemen. Een andere vorm van hardhout is azobe hout, ook hiervoor hebben wij aparte zaagbladen.