Selecteer een pagina

Er bestaan diverse soorten zaagblad voor hout. Afhankelijk van het type hout dat u gaat zagen en het object dat u gaat maken, is een bepaald zaagblad geschikt. Voor het beste resultaat raden wij u altijd aan om gebruik te maken van het juiste type zaagblad voor het juiste materiaal. De specialisten van Euromec helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Welke verschillende soorten zaagblad voor hout zijn er?

Er zijn diverse soorten zaagbladen voor hout verkrijgbaar, allemaal met hun eigen toepassing. Hieronder geven we enkele voorbeelden:

  • Een schulpzaagof een meerbladzaag. Dit is een zaagblad met grove tanden. Deze zijn gemaakt om snel te zagen in de lengterichting van het hout. De meerbladzaag is specifiek gemaakt voor de meerbladzaagmachine, waar meerdere zaagbladen tegelijkertijd zagen in het hout.
  • Het universele zaagbladof een geluidsarm universeel zaagblad. De naam zegt het al, dit zaagblad is geschikt voor allerlei bewerkingen in hout. Zowel fijne snedes als het grovere werk. De geluidsarme variant is speciaal samengesteld om zo min mogelijk geluid te produceren tijdens het zagen. Ondanks het grote aantal opties dat u met een universeel zaagblad heeft, geldt ook hier dat u kunt kiezen voor een fijnere of meer grove vertanding.
  • Een holtand of daktand zaagblad. Deze zaagbladen zijn erg geschikt om fineerplaten of meubelplaten mee te zagen. De combinatie van holle tanden en daktandenzorgt ervoor dat zowel het hout als een eventuele toplaag mooi gezaagd worden.
  • Ritszagen. Deze wordt gebruikt in combinatie met een ander zaagblad en gaat als eerste zaagblad door het hout. De ritszaag steek vaak slechts een paar tanden boven de zaagtafel uit en zorgt ervoor dat uw snedes beter lukken in fineerplaten, laminaat of ander hout met een toplaag. De ritszaag draait in de tegenovergestelde richting van de hoofdzaag.
  • Zaagbladen voor een afkortzaag. Dit zijn bladen met een fijne vertanding die speciaal gemaakt zijn voor een afkortzaag. Hiermee kunt u erg precies zagen in allerlei soorten hout. Daarnaast leent de afkortzaag zich uitstekend voor het verstek of dubbel verstek zagen van hout.
  • Universeel zaagblad negatief. Hierbij zijn de tanden in een negatieve hoek geslepen. In de praktijk gebruikt u deze wanneer u het zaagblad naar het materiaal beweegt, zoals bij een afkortzaag of een handcirkelzaag. Dit in tegenstelling tot wanneer u het materiaal naar de zaag beweegt, zoals bij een tafelzaag. De negatieve vertanding zorgt vaak voor een mooier resultaat, maar kost meer moeite. Bovendien is deze minder geschikt om massief materiaal door te zagen. Doet u dit wel, dan is de kans groot dat u in de rook komt te staan.
  • Zaagblad voor handgereedschap. Dit zijn zaagbladen die u kunt monteren op een handcirkelzaag.
  • Groefzagen. Dit zijn zagen voor het maken van groeven in materialen als hout of kunststof. Met name wanneer u lange groeven gaat maken, bereikt u met een groefzaag sneller een resultaat dan met een frees.

Zoals u ziet is het aanbod van zaagbladen erg groot. Voor iedere klus is er wel een geschikt zaagblad. Bovendien kunt u bijna al deze zaagbladen ook door ons laten slijpen, om ze weer in topconditie te brengen. Neem gerust contact met ons op om meer informatie te ontvangen over onze slijpservice.

Vragen omtrent de verschillende zaagbladen voor hout?

Twijfelt u over het zaagblad dat het beste past bij uw klus, of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze mensen. We helpen u graag met uw specifieke klus. Klik op onderstaande button om met één van onze specialisten in contact te komen.