Selecteer een pagina

Wilt u bij uw project staal op maat zagen? Bijvoorbeeld stalen buizen of platen die u wilt gebruiken in of rondom een woning of in uw magazijn? Dan is het van belang dat u hiervoor gebruikmaakt van het juiste type gereedschap. Voor een strak & professioneel resultaat is het belangrijk dat u, wanneer u staal wilt gaan zagen, het juiste type zaagblad voor staal gebruikt. Door de eigenschappen van staal is een hardmetalen zaagblad de beste keuze wanneer u staal wilt gaan zagen.

Wat is staal?

Staal is een legering die bestaat uit ijzer en koolstof. De naam staal wordt voornamelijk toegekend aan ijzerlegeringen met een koolstofgehalte van minder dan 1,9%. Onder hoge temperaturen kan staal makkelijk in de gewenste vorm gevorm worden. Staal kent vele verschillende varianten, soms met toevoegingen van andere bestanddelen zoals chroom.

Waar wordt staal allemaal voor gebruikt?

De ruime keuze aan varianten van staal én de gemakkelijke toepasbaarheid maken het een veel gebruikt constructiemateriaal. Er wordt wereldwijd dan ook maar liefst 1.600 miljoen ton aan staal geproduceerd, per jaar. Staal wordt voor vele toepassingen gebruikt: van bruggen tot schepen en van gebouwen tot machines als transportbanden. Ook wordt het regelmatig gebruikt voor constructiewerken.

Wilt u graag persoonlijk & professioneel advies op maat van onze specialisten omtrent hoe u het zagen van staal voor uw specifieke project het beste kunt toepassen? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag.

  

Tips voor het zagen van staal

Om een professioneel resultaat neer te zetten is het van groot belang dat u het juiste type zaagblad gebruikt voor het zagen van staal. Daarbij vraagt het uiteraard ook om ervaring; des te vaker u het doet des te beter u erin wordt. De specialisten van Euromec geven u graag nog enkele tips mee, waardoor u nog beter het staal op maat kan zagen:

 

  • Zorg voor een veilige werkomgeving: draag te allen tijde een veiligheidsbril om vonken die van het zagen van staal af kunnen komen, uit uw ogen te houden. Draag daarnaast ook altijd gehoorbescherming tegen het luide geluid. Als laatste is het belangrijk dat niemand zich in uw directe omgeving bevindt gedurende het zagen.
  • Zorg ervoor dat het staal een continue en stevige ondersteuning heeft: voor het beste resultaat én om gevaarlijke situaties te voorkomen, zorg er dan voor dat het stalen materiaal continu en volledig ondersteund wordt gedurende het zagen.
  • Begin niet zomaar: meet van tevoren goed op hoeveel u van het staal wilt zagen en teken dit af op het materiaal. Dit voorkomt dubbel werk & extra kosten.

 

Vragen omtrent het zagen van staal?

Wilt u graag meer weten over onze zaagbladen voor het zagen van staal? Of wilt u graag een persoonlijk advies op maat, specifiek voor uw project? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, onze specialisten helpen u graag de beste keuze te maken!