Selecteer een pagina
Is het voor uw project noodzakelijk dat u keramische tegels op maat zaagt? Bijvoorbeeld omdat u in een woning of tuin keramische tegels in een bepaald formaat nodig hebt? Dan kunt u deze met behulp van het juiste gereedschap gemakkelijk op maat zagen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u gebruikmaakt van het juiste type zaagblad voor keramische tegels. Doet u dit niet dan kan dit leiden tot defecten, een onprofessioneel resultaat of zelfs gevaarlijke situaties. Gezien de eigenschappen van keramiek raden wij u aan om voor het zagen gebruik te maken van een diamanten zaagblad.

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels zijn tegels die zowel voor binnen als buiten geschikt zijn als vloer. De tegels worden gemaakt van keramiek, wat voornamelijk bestaat uit klei en zand. Onder hoge druk worden deze materialen samengeperst en vervolgens gaan ze de oven in. Daarna kunnen ze op de gewenste manier afgewerkt worden. Over het algemeen onderscheiden we twee typen keramische tegels; voor binnen en voor buiten.

Verschillende soorten keramische tegels

Door de eigenschappen van keramiek zijn de keramische tegels voor binnen of buiten niet exact hetzelfde. Gezien tegels buiten meer te verduren krijgen dan binnen zijn er een aantal essentiële verschillen. Zo zijn keramische tegels voor buiten vaak dikker dan hun tegenpolen. Buiten hebben de tegels meer te verduren en worden ze zwaarder belast. Door weer & wind en een zwakkere ondergrond is het noodzakelijk dat de tegels dikker zijn. Daarnaast zijn tegels voor buiten vaak ook dichter. Hierdoor zijn ze minder doordringbaar voor vocht en daardoor ook minder glad.

Afhankelijk van welke soort keramische tegels u wilt gaan zagen is het belangrijk dat u gebruik maakt van het juiste gereedschap. Twijfelt u hierover? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, de specialisten van Euromec helpen u graag.

Tips voor het zagen van keramische tegels

Het juiste type zaagblad voor het zagen van keramische tegels is essentieel voor een professioneel en strak resultaat. Ook is het hebben van de juiste zaagmachine met voldoende vermogen een must. Heeft u deze producten? Dan geven de specialisten van Euromec u graag nog enkele tips mee voor het zagen van keramische tegels:

 

  • Begin altijd met een veilige werkomgeving: draag te allen tijde een veiligheidsbril, zorg dat u een mondkapje heeft zodat u geen fijnstof inademt en draag gehoorbescherming tegen het luide geluid. Zorg er ook voor dat er niemand in uw nabije omgeving is.
  • Zorg voor een goede ondersteuning: belangrijk is dat, gedurende het zagen van keramische tegels, de tegels continu en goed ondersteund worden. Dit zorgt voor het beste resultaat en voorkomt gevaarlijke situaties.
  • Meten is weten: meet en teken van tevoren goed af welk deel van de keramische tegel afgezaagd moet worden. Dit voorkomt dubbel werk & extra kosten.

 

Vragen omtrent het zagen van keramische tegels?

Heeft u nog vragen omtrent het gereedschap voor het zagen van keramische tegels? Of wilt u graag professioneel & persoonlijk advies op maat voor uw project? Onze specialisten staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op, we komen dan zo snel mogelijk bij u terug.