Selecteer een pagina
Wilt u een vloer gaan leggen van parket en moeten hiervoor enkele planken op maat gezaagd worden? Met behulp van de juiste zaagmachine en het juiste type zaagblad is dat geen probleem. Parket is net als hout relatief makkelijk op maat te zagen, mits hiervoor natuurlijk het juiste type zaagblad gebruikt wordt. Wanneer u een parketvloer wilt gaan leggen is het erg belangrijk dat deze zo strak & professioneel mogelijk afgewerkt is. Doordat hout kan gaan splinteren wanneer er druk op uitgeoefend wordt is het essentieel dat u gebruikmaakt van een zaagblad met fijne vertanding.

Wat is parket?

Voor veel mensen is parket geen onbekend materiaal of product. Parket wordt namelijk veelal gebruikt als vloerbedekking in woningen of kantoren. Een parketvloer bestaat uit diverse planken die door middel van een parketsysteem gemakkelijk gelegd kunnen worden. Om het parket een mooie en luxe afwerking te geven komt het regelmatig voor dat het gelakt, in de was gezet of ingeolied wordt. Doordat het parket vaak geleverd wordt in lange planken kan het zo zijn dat het op maat gezaagd moet worden. Een zaagblad met fijne vertanding is uitstekend geschikt voor het zagen van parket of laminaat.

Parket zagen met een cirkelzaag of decoupeerzaag?

Parket is met behulp van 3 verschillende hulpmiddelen op maat te zagen: met een handzaag, elektrische cirkelzaag of een decoupeerzaag. Het gebruik van een handzaag raden wij in principe direct af, omdat het erg lastig is om een professioneel & strak eindresultaat te realiseren.

Dan blijven de cirkelzaag en decoupeerzaag nog over. Beiden zijn geschikt voor het op maat zagen van parket. Onze voorkeur gaat uit naar een cirkelzaag met een zaagblad met fijne vertanding. Dit maakt het gemakkelijker om recht te snijden en nauwkeurig te werk te gaan. Het is ook mogelijk om parket te zagen met een decoupeerzaag. Voor een zuivere snede zaagt u met de decorzijde omlaag, tenzij u gebruik maakt van een zaagblad met omgekeerde/negatieve vertanding.

Heeft u vragen omtrent het zagen van parket of de verschillende zaagbladen/zaagmachines? Of wilt u graag persoonlijk advies op maat? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Tips voor het zagen van parket

Bij een parketvloer is het van groot belang dat het eindresultaat zo strak & professioneel mogelijk is. Scheef afgesneden planken kunnen ervoor zorgen dat de gehele vloer scheef komt te liggen, waardoor uiteindelijk de kosten weer kunnen oplopen. Het juiste type zaagblad voor het zagen van parket is essentieel, maar er zijn nog meer punten waar u aan moet denken. Onze specialisten geven u nog graag enkele tips:

 

  • Ga altijd veilig te werk: draag een veiligheidsbril, mondkapje & gehoorbescherming en zorg ervoor dat niemand zich in uw nabije omgeving bevindt wanneer u het parket wilt gaan zagen.
  • Zorg voor een correcte & continue ondersteuning: voor een strakke afwerking is het belangrijk dat de planken een goede en continue ondersteuning krijgen tijdens het zagen.

 

Vragen omtrent het zagen van parket?

Wilt u graag meer weten over de producten die benodigd zijn voor het zagen van parket? Of wilt u graag een persoonlijk & professioneel advies op maat? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. We helpen u graag bij uw project!