Selecteer een pagina

Op het internet komen we vaak de vraag ‘Welk zaagblad heb ik nodig?’ tegen. Afhankelijk van welk materiaal u wilt gaan zagen zijn er verschillende zaagbladen waar u uit kunt kiezen. Elk zaagblad heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Zo wordt er voor het zagen van hout een ander zaagblad gebruikt dan bij het op maat zagen van bijvoorbeeld kunststof. Bij Euromec hebben we een ruim aanbod aan zaagbladen van topkwaliteit. Bekijk de zaagbladen door op onderstaande button te klikken.

Het belang van het juiste type zaagblad

Voor een strakke afwerking en een professioneel resultaat is het belangrijk dat u van het juiste type zaagblad gebruikmaakt. Wat het juiste type precies is hangt van meerdere factoren af, waaronder het te zagen materiaal en de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wilt u bijvoorbeeld hout gaan schulpen? Dan is hiervoor een ander zaagblad nodig dan wanneer u houten lijsten wilt afkorten.

Daarnaast zult u in ons assortiment ook universele zaagbladen tegenkomen. Deze zijn voor meerdere werkzaamheden en/of materialen geschikt. Echter raden wij u aan om voor het beste resultaat, te kiezen voor een zaagblad die specifiek gemaakt is voor het materiaal dat u wilt gaan zagen of de manier waarop u dit wilt zagen. Wilt u graag een persoonlijk advies op maat omtrent het juiste type zaagblad voor uw project? Neem dan contact met ons op door op onderstaande button te klikken.

Welke materialen kunnen gezaagd worden?

Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende zaagbladen met elk zo hun eigen unieke kenmerken en eigenschappen. Hierdoor is het mogelijk om vele verschillende materialen op maat te zagen. In het assortiment van Euromec vindt u zaagbladen voor het zagen van onder andere de volgende materialen:

De verschillende soorten zaagbladen

 Bij Euromec bent u aan het juiste adres voor een grote verscheidenheid aan zaagbladen. Onze collectie bestaat namelijk uit maar liefst 13 verschillende typen zaagbladen. In elke categorie zijn er nog weer onderverdelingen op basis van uitvoeringen, maten en afmetingen. We zetten graag de verschillende categorieën voor u op een rijtje:

 

 • Schulpzaag: de schulpzaag is perfect te gebruiken voor het schulpen (in de lengterichting zagen) van hout.
 • Meerbladzaag: geschikt voor zowel het schulpen als opdelen van hout in de lengterichting, geschikt voor alle houtsoorten (zowel droog als nat toepasbaar).
 • Universeel zaagblad: het universele zaagblad kan gebruikt worden voor diverse materialen, waaronder spaanplaat, meubelplaten, multiplex en sierlijsten. Ook zijn er geluidsarme varianten verkrijgbaar.
 • Universeel zaagblad negatief: geschikt voor het op maat zagen van diverse materialen, waaronder laminaat, hard- en zachthout, PVC en zacht plaatmateriaal.
 • Daktand platenzaag: geschikt voor het bewerken van hout door middel van een opdeelzaag.
 • Ritszagen: de ritszagen zijn te gebruiken voor het voorritsen van plaatmateriaal, zowel beplakt als regulier.
 • Holtand/daktand zaagbladen: uiterst fijn verzagen met een holtand of daktand zaagblad, te gebruiken bij afkortzagen en platenzagen.
 • Afkortzaag lijsten: vlijmscherpe zaagbladen voor het op maat zagen van lijsten en glaslatten, focus op precisie en snelheid.
 • Zaagbladen elektrisch gereedschap: kleinere zaagbladen die geschikt zijn voor elektrisch handgereedschap.
 • Zaagbladen voor aluminium: hardmetalen zaagbladen voor het probleemloos zagen van aluminium en kunststof.
 • Groefzaag: geschikt voor schulpen en het maken van groeven in kunststoffen, massief hout en plaatmateriaal.
 • Freud zaagblad: hoogwaardige zaagbladen van het merk Freud, verschillende uitvoeringen verkrijgbaar om diverse materialen mee te zagen. 
 • Groefzaagblad: Een zaagblad om mee te groeven in hout, plaatmateriaal of kunststof.

Hulp nodig bij het vinden van een zaagblad?

Komt u er zelf niet helemaal uit en wilt u graag een persoonlijk advies op maat van onze professionals? Neem dan gerust contact met ons op. Bij Euromec hebben we ruim 40 jaar ervaring in de industrie en helpen we u graag om de beste keuze te maken.