Selecteer een pagina
Een daktand zaagblad is een zaagblad waarvan de tanden de vorm hebben van een dak. Het wordt geleverd in zowel een vlakke als holle uitvoering. De uitvoering bepaalt welke soorten materiaal met de daktand platenzaag kan worden gezaagd. De buitenste ring is onderbroken door een haaksleuf. Deze haaksleuf is met een laser gesneden en creëert minder spanning in het basisblad. Een daktand zaagblad kan zowel met of zonder voorritser worden gebruikt maar hangt wel af van het type zaagblad. De daktend platenzagen en holle daktand zaagbladen die door Euromec worden geleverd hebben geen voorritser nodig. De diameter van het daktand zaagblad is zeer afhankelijk van de situatie. Hierbij zit er verschil in hoe diep je wil zagen en in materiaal dat gezaagd moet worden. Door deze vragen te beantwoorden kan de diameter van de daktand zaag worden bepaald. De daktand zaagbladen kunnen zowel op een tafelzaag als een handzaag worden gebruikt.

Bij het kiezen van het type daktand zaag is het verstandig eerst te kijken naar het materiaal dat moet worden gezaagd. Er zijn namelijk verschillende uitvoeringen van de daktand zaag die ook verschillende materialen zagen. Deze verschillen in uitvoeringen van daktand zaagbladen worden hieronder toegelicht.

 

Vlakke daktand

Een vlakke daktand zaag is de meest voorkomende uitvoering van daktand zaagbladen. Het vlakke daktand zaagblad staat in een negatieve hoek van 3 graden. Op een vlakke daktand zaag staan afwisselend een geslepen daktand en een hardmetalen vlaktand. Deze staan zoals eerder aangegeven in een negatieve hoek. De vlakke daktand zaagbladen worden gebruikt om verschillende soorten materiaal te zagen zoals:

Holle daktand

Een holle daktand zaag is de andere uitvoering van daktand zaagbladen. Een hol daktand zaagblad staat in een positieve hoek van vaak 10 graden. Dit hoeft echter niet 10 graden te zijn bij elke zaag. Een holle daktand zaag heeft tanden die om en om in een hardmetalen holle of scherpe daktand afwerking staan. Deze holle afwerking op de daktand zaagbladen zorgen voor een mooie afwerking op de materialen waarvoor het zaagblad geschikt is. De holle daktand zaagbladen worden gebruikt om de volgende materialen te zagen:

  • Dubbelzijdig Laminaat
  • Enkelzijdig laminaat
  • Thermoplastische platen
  • PVC beklede panelen

Geluidsarme daktand zaagblad

De daktand zaagbladen van Euromec zijn er tevens in geluidsarme vorm. Hierin is het daktand zaagblad uitgevoerd met laser gesneden sleuven. Deze laser gesneden sleuven op het daktand zaagblad maken het geluidsarm.

Aantal tanden op daktand zaagblad

Het tanden aantal op het zaagblad zorgen voor verschillende toepassingen. Hoe lager het aantal tanden hoe sneller en ruwer het zaagwerk wordt. Een lager aantal tanden is vaak ook goedkoper. Een hoog aantal tanden zorgt voor een tragere zaagsnelheid maar voor een fijnere en zuivere zaagsnede. Een hoger aantal tanden ligt vaak rond de 60 tanden voor aan daktand zaagblad.

Daktand zaagbladen uitvoeringen

Hieronder is het ruime aanbod daktand platenzagen van Euromec weergegeven:

Vragen omtrent het kiezen van het juiste type daktand platenzaag?

Voor vragen of opmerkingen omtrent daktand zaagbladen kunt u altijd bij ons terecht. Euromec geeft vrijblijvend en eerlijk advies over alles omtrent daktand zaagbladen en andere zaagbenodigdheden. Neem contact op met Euromec.