Selecteer een pagina

Wilt u aan een project beginnen waarbij u (één of meerdere soorten) plaatmateriaal moet zagen? Dan is het voor een optimaal & professioneel resultaat, essentieel dat u gebruikmaakt van het juiste type zaagblad voor plaatmateriaal. Bij Euromec hebben we een ruime collectie zaagbladen die hier geschikt voor zijn. Onze zaagbladen zijn vlijmscherp en van hoge kwaliteit, het (op maat) zagen van plaatmateriaal zal dan ook moeiteloos verlopen.

Welk type zaagblad u nou precies moet hebben hangt af van het type plaatmateriaal. In bijna alle gevallen wordt voor het zagen van plaatmateriaal een hardmetalen zaagblad met fijne vertanding gebruikt. Wilt u Trespa, aluminium of metalen plaatmateriaal zagen? Dan heeft u een ander type zaagblad nodig. Welke dit precies is leest u hieronder.

 

Wat valt er onder plaatmateriaal?

Er zijn vele verschillende soorten plaatmateriaal. Wanneer men het heeft over plaatmateriaal dan gaat het in bijna alle gevallen om plaatmateriaal voor in de bouw, meubel- en timmerindustrie. Hierbij moet u denken aan plaatmateriaal van hout, MDF of OSB. Deze houttypen kunnen het beste gezaagd worden met een hardmetalen zaagblad met fijne vertanding. Klik op de button hierboven om ons assortiment te bekijken. Het zagen van plaatmateriaal kan ook op een radiale afkortzaag die tevens gebruikt wordt voor het afkorten van lijsten en plinten.

Indien u plaatmateriaal van Trespa, aluminium of metaal wilt gaan zagen heeft u andere zaagbladen nodig. Meer informatie hierover vindt u hieronder.

Zaagblad voor Trespa & aluminium

Trespa is een materiaal dat opgebouwd is uit natuurlijke ingrediënten. Simpel gezegd is het een kunststof plaatmateriaal, met een dunne laag van geperste houtvezels. Zoals u zich wel kunt voorstellen is hiervoor een ander type zaagblad nodig dan wanneer u platen zaagt die volledig van een houttype zijn gemaakt. Een zaagblad voor Trespa & aluminium heeft een aantal unieke kenmerken:

 

Een zaagblad dat geschikt is voor het zagen van het plaatmateriaal Trespa, kan ook gebruikt worden voor het zagen van aluminium. Door de vergelijkbare eigenschappen lijken ze veel op elkaar en daarom is het zaagblad voor beiden te gebruiken.

Zaagblad voor metaal

Indien u voor uw project plaatmateriaal van metaal wilt gaan zagen heeft u een speciaal type zaagblad nodig. Voor het zagen van metaal kan het beste gebruikgemaakt worden van een hoge snelheid snijstaal (bestand tegen zeer hoge temperaturen) zaagblad. Is de metalen plaat relatief dik? Dan zou u ook gebruik kunnen maken van een zaagblad met grovere tanden.

 

Tips voor het zagen van plaatmateriaal

Wanneer we het hebben over het zagen van plaatmateriaal zijn er aardig wat verschillen. In praktisch alle gevallen worden platen van hout, MDF of OSB bedoeld en kan hiervoor een zaagblad met fijne vertanding gebruikt worden. Wilt u Trespa, aluminium of metaal gaan zagen? Dan heeft u zaagbladen nodig met unieke eigenschappen. Maar, ondanks wat voor plaatmateriaal u wilt gaan zagen, de specialisten van Euromec geven u graag enkele belangrijke tips mee:

 

  • Veiligheid voorop! Draag te allen tijde een veiligheidsbril en oorbescherming. Met name wanneer u metaal gaat zagen kan hier enorm veel geluid vanaf komen. Daarnaast raden we u ook aan om altijd een mondmasker te dragen, zodat u geen schadelijke stoffen inademt.
  • Zorg ervoor dat het plaatmateriaal perfect ondersteund wordt op alle hoeken. Dit voorkomt dat de plaat lichtelijk kan buigen, wat een minder resultaat met zich meebrengt.
  • Bedenk van tevoren goed wat u wilt gaan doen met het plaatmateriaal en teken met een potlood af wat u er af wilt zagen. Dit voorkomt extra kosten en zorgt ervoor dat u secuur te werk gaat.
  • Bij twijfel, neem contact met ons op! Wanneer u niet precies weet welk type zaagblad geschikt is voor uw plaatmateriaal kunt u het beste contact met ons opnemen. Onze specialisten weten de beste producten voor iedere klus.

Vragen omtrent het zagen van plaatmateriaal?

Wilt u graag nog meer informatie over het zagen van plaatmateriaal of de verschillende zaagbladen in ons assortiment? Of wilt u graag advies op maat, specifiek voor uw project? Onze specialisten staan voor u klaar om u van een professioneel advies op maat te voorzien. Schroom niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag!