Selecteer een pagina

Een holtand zaagblad is een zaagblad waarvan de tanden een holle afwerking hebben. Een holtand zaagblad zorgt voor een mooie en strakke afwerking. Een holtand zaagblad wordt vaak gebruikt voor het zagen van PVC beklede panelen en enkel- en dubbelzijdig laminaat. Een holtand zaagblad is erg scherp en ideaal voor de eerder genoemde materialen. Vaak hoeft er dan geen voorritser te worden gebruikt op de platenzaag. Het materiaal kan dan vlekkeloos worden gezaagd zonder gerafelde kanten of schilfers. Een holtand zaagblad heeft een positieve tand en gaat op het zaagblad samen met daktanden. Het holtand zaagblad heeft positieve tanden van 10 graden. Op het zaagblad zitten afwisselend om en om een positieve holle tand en een daktand voor een effectieve en mooi afgewerkte zaagsnede.

 

Gebruik holtand zaagblad

Een holtand zaagblad wordt veelal gebruikt bij het zagen van PVC beklede panelen en enkel- en dubbelzijdig laminaat zoals Trespa. Het kan gebruikt worden op tafel- en handzagen. Bij het gebruik van een zaagblad met holle tanden hoeft geen ritszaag te worden gebruikt.

Machines voor holtand zaagblad

Een holtand zaagblad kan worden gebruikt op meerdere machines. Zo kan het worden toegepast op een cirkelzaag, tafelcirkelzaagmachine, platenopdeelmachine, verticale platenopdeelmachine en handzagen. De holtand zaagbladen dienen goed te worden gemonteerd om ongelukken te voorkomen. Lees hiervoor goed de gebruiksaanwijzing door.

Geluidsarme uitvoering

De holtand zaagbladen komen ook in geluidsarme uitvoering. De geluidsarme zaagbladen worden gecreëerd door vibratie- en geluiddempende toepassingen. Om een holtand zaagblad geluidsdarm te krijgen worden er op het zaagblad speciale sleuven gelaserd. Hierdoor kan het zaagblad als het warmer wordt de ruimte krijgen om uit te zetten door de hitte.

Euromec Aanbod

Euromec heeft een mooi aanbod holtand zaagbladen. Bij Euromec staat kwaliteit voorop. Alle zaagbladen zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. Onze ervaren medewerkers helpen u graag met het uitzoeken van het juiste type holtand zaagblad.

Vragen omtrent het kiezen van het juiste type holtand zaagblad?

Door onze jarenlange ervaring en expertise in zaagbladen en snijapparatuur kunnen wij al uw vragen beantwoorden. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen omtrent holtand zaagbladen.