Selecteer een pagina

De geluidsarme zaagbladen van Euromec hebben een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Ook hebben deze zaagbladen in het algemeen een langere standtijd ten opzichte van goedkopere zaagbladen. Dit komt omdat de tanden van de zaagbladen zijn opgelegd met Tungsten Carbide. Het voordeel van de langere standtijd is dat een zaagblad vele malen langer scherp blijft en zeer gemakkelijk door hardere houtsoorten kan zagen.

Bekijk hier het assortiment zaagbladen

Het is niet ondenkbaar dat het zaagblad uiteindelijk in scherpte zal afnemen. In dat geval kan Euromec het zaagblad (afhankelijk van de slijtage) maximaal 6 maal slijpen. De tanden van het zaagblad worden dan nauwkeurig in de perfecte hoek geslepen. Uw zaagblad zal weer met dezelfde precisie zagen als voorheen.

Euromec heeft drie uitvoering van de “low noise” zaagbladen voor diverse werkzaamheden.

De 325 uitvoering kan het best worden gebruikt voor het zagen van massieve houtsoorten en spaanplaat materialen.

Het zaagblad 329 kan het best gebruikt worden voor het zagen van meubelplaten, gefineerde spaanplaten en massief hout.

Type 331 wordt gebruikt voor absolute precisie en laat een zeer fijne zaagsnede achter. Deze wordt ook het meest gebruikt voor het afkorten van kozijnen en plinten.

Het geluidsopbrengst opbrengst van deze zaagbladen ligt lager dan vergelijkbare bladen. De geluidsopbrengst is onder andere afhankelijk van de onderstaande factoren:

  • Het te bewerken materiaalsoort
  • Het type zaagblad
  • Microsleuven zaagblad

Het te bewerken materiaalsoort

Houtsoorten heb je in verschillende hardheden. De vuistregel is, hoe langzamer het hout groeit hoe harder het hout is. Eikenhout, wat ten opzichte van berken beduidend langzamer groeit, is veel harder. Niet alleen de hardheid speelt een rol, ook de nerven van het hout. Lopen de nerven nagenoeg parallel aan elkaar, dan zal het (schulp) zagen makkelijker gaan dan wanneer je veel noestvorming in het hout hebt. Hoe harder het materiaal. hoe meer geluid het zaagblad zal produceren.

Het type zaagblad

Zaagbladen heb je in diverse uitvoeringen, allemaal gericht op specifieke werkzaamheden. Het zaagblad wordt aangeduid met de volgende namen:

Het asgaat, dit geeft de diameter aan van het gat in het van het zaagblad aan. Deze diameter moet overeenkomen met die van de zaagmachine. Is dit niet het geval, dan is dit te verhelpen met een zogenoemde verloopring, die de overige ruimte op zal vullen.

Stamblad, dit is het middelste gedeelte van het zaagblad.  Het stamblad is eigenlijk de basis van het hele zaagblad, waaraan de zaagtandsigmenten bevestigd zitten.

Snijbreedte (B), dit geeft aan hoe breed de zaagsnede wordt. De snijbreedte is altijd breder dan de dikte van het stamblad. Hierdoor zal het materiaal niet snel tegen het stamblad aankomen. Hoe groter de snijbreedte is, hoe meer vermogen de machine nodig hebt.

Aantal Tanden (Z), hoe meer tanden het zaagblad heeft, hoe fijner je zaagsnede zal worden. Het nadeel van veel tanden is dat de zaagsnelheid lager ligt en de aanschafprijs meestal iets hoger is. Het voordeel is dat de snede wel vele malen fijne afgewerkt is. Bij een relatief weinig aantal tanden wordt er per omwenteling meer materiaal gezaagd, wat tevens ook zorgt voor een hogere geluidsopbrengst.

Tot slot heeft de stand van de tanden invloed op de geluidsproductie van het zaagblad. Bij een zaagblad staan de tanden altijd om en om. Dat wil zeggen dat ene tand langs de linker wand van de zaagsnede snijdt en visa verca. De geluidsarme zaagbladen van Euromec hebben de perfecte hoek, wat zorgt voor een zo groot mogelijk gebruiksgemak en een zo laag mogelijke geluidsopbrengst.

Microsleuven zaagblad

De geluidsarme zaagbladen van Euromec zijn uitgevoerd met microsleuven die geluid verminderen. Naast het verminderen van geluid hebben deze sleuven nog andere functies, zoals het verminderen van trillingen in het zaagblad (wat indirect zorgt voor verminderen van het geluid) en het vangt het uitzetten van het metaal op. Tevens zorgen deze sleuven ook voor de verplaatsing van warmte en het verminderen van de hitteontwikkeling.

Bekijk hier het assortiment zaagbladen

Stel je vraag