Selecteer een pagina

Spiraalboor slijpen

Het is een universele regel in de houtbewerking: hoe scherper het materiaal, hoe beter het resultaat. De spiraalboor is hierop geen uitzondering en een scherpe spiraalboor levert mooie en nauwkeurige gaten op.

Wanneer uw spiraalboren bot zijn zal u dit direct merken tijdens het boren. Het hout kan dan verbranden, het boren duurt langer, de gaten worden minder nauwkeurig en zaagsel kan niet goed worden afgevoerd door de boor. In dit geval is het tijd om uw boor te laten slijpen, of om deze te vervangen.

Bekijk hier het assortiment spiraalboren

Waarom een spiraalboor slijpen?

Het slijpen van een spiraalboor heeft een aantal grote voordelen:

  • Door de boor te laten slijpen is deze weer in topconditie. Niet alleen zaagt u hierdoor beter, u zaagt ook sneller. De prijs van het laten slijpen van een spiraalboor betaalt zichzelf dan ook altijd terug.
  • Het laten slijpen van een spiraalboor is altijd goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe. Bovendien kunt u uw spiraalboor meerdere keren laten slijpen waarmee de originele scherpte terugkeert. Pas als de boor niet meer goed geslepen kan worden moet u deze vervangen.
  • Een boor slijpen is milieuvriendelijk. Voor het maken van een boor worden kostbare en schaarse materialen gebruikt. Door de boor te laten slijpen spaart u dus niet alleen uw portemonnee, maar ook het milieu.

Wilt u uw spiraalboren laten slijpen? Neem dan contact op met onze slijpservice. We slijpen uw spiraalboren graag naar hun originele geometrie. Laat u vaker uw spiraalboren slijpen? Dan kunt u ook een wekelijkse afspraak met ons maken. In dat geval komen we wekelijks scherpe boren brengen en botte boren ophalen.

Spiraalboor schoonmaken of laten slijpen?

Let op: soms kan houtbewerkingsgereedschap bot aanvoelen doordat er hars of ander vuil op het gereedschap zit. In dat geval kunt u de spiraalboor eerst reinigen. Is de boor na de reiniging nog steeds bot? Dan moet u deze waarschijnlijk laten slijpen.

Zelf spiraalboren slijpen

Er bestaan diverse gereedschappen en machines waarmee u zelfstandig spiraalboren kunt slijpen. U kunt er echter ook voor kiezen om deze te laten slijpen door een specialist. Dit heeft diverse voordelen ten opzichte van zelf een spiraalboor slijpen:

  • De aanschaf van de juiste slijpmachines is duur. Zeker wanneer u niet dagelijks uw boren slijpt verdient deze zich meestal niet terug.
  • Zelf een boor slijpen is een kunst en het leren ervan gaat met een steile leercurve. Hierdoor bent u in het begin veel tijd kwijt aan het slijpen van een boortje. Bovendien loopt u het risico om fouten te maken en de boor te beschadigen.
  • Een specialist in slijptechniek gebruikt professionele apparatuur waarmee gereedschap kan worden hersteld naar de originele geometrie. Goedkoop gereedschap dat op de markt verkrijgbaar is haalt in de praktijk altijd mindere resultaten. Omdat een goede boor een scherpe boor is, loont het om deze écht 100% scherp te laten maken.

Ook uw boren laten slijpen door een professional? Laat uw boren dan slijpen door onze slijpservice. Vaak kunnen de boren meerdere keren worden geslepen voordat u ze moet laten vervangen. Bovendien worden uw boren niet alleen geslepen naar hun originele geometrie: indien mogelijk worden ze zelfs van hun originele coating voorzien. Pas dan is uw boor écht weer als nieuw.

Bekijk hier het assortiment spiraalboren

Overigens slijpen wij niet alleen al uw spiraalboren. U kunt bij ons ook terecht voor het slijpen van overige gereedschappen, zoals andere boren, frezen en/of zaagbladen. Hierdoor houdt u eenvoudig en uw gereedschap in topconditie. Wij hebben ook een groot assortiment boren om mee te frezen en hardhout mee te boren. Ook hebben wij slangenboren en drevelboren om CNC te vrezen. Bekijk ons brede assortiment boren en frezen!

Stel je vraag