Selecteer een pagina

Elke zaagmachine heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken. Het is dus niet zo dat elk zaagblad zomaar door iedere zaagmachine gebruikt kan worden. De vraag ‘Welk type zaagblad is geschikt voor een invalszaag?’ is dan ook één van de vragen die wij veelal voorbij zien komen. Er zijn twee factoren die hier van invloed op zijn:

  1. Wat voor invalzaag wordt er gebruikt?
  2. Welk materiaal moet er gezaagd worden?

In deze FAQ van onze kennisbank vertellen we u alles over de invalzaag en hoe u tot het beste zaagblad voor uw werkzaamheden komt. Wilt u graag direct persoonlijk geadviseerd worden? Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

Wat is een invalszaag?

Een invalszaag, of invalzaag, is een speciale variant van de welbekende cirkelzaag. Met een invalszaag is het namelijk mogelijk om een zaagsnede te maken in het midden van een materiaal. Met behulp van een geleiderail kan er vervolgens zeer eenvoudig recht gezagen worden. Het zaagblad beweegt bij een invalzaag namelijk naar beneden, waardoor deze zaagmachine in diverse branches en bij veel werkzaamheden zeer goed van pas komt.

Welk zaagblad is het meest geschikt?

Afhankelijk van welk type invalzaag u gebruikt zijn er vele zaagbladen waar u uit kunt kiezen. Deze verschillen voornamelijk op basis van de diameter en het asgat. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is het zeer belangrijk dat u een zaagblad met de juiste diameter gebruikt. U kunt zich namelijk goed voorstellen wat er gebeurt als u een invalzaag gaat gebruiken met een zaagblad die te groot is voor de machine. Deze informatie is vaak terug te vinden in de handleiding of op de zaagmachine zelf. U kunt het soms ook aflezen aan het oude zaagblad wanneer u deze gaat vervangen.

Daarnaast hangt uw keuze af van het te zagen materiaal. Wilt u houten planken afkorten? Dan is een zaagblad met fijne(re) vertanding de beste keuze. Wilt u relatief dik, aluminium plaatmateriaal op maat zagen? Maak dan gebruik van een zaagblad met grove vertanding. Onze specialisten helpen u graag de beste keuze te maken voor uw project. Neem contact met ons op voor een professioneel advies op maat.

 

Het selecteren van het juiste type zaagblad is zeer belangrijk

Of u nou houten lijsten of aluminium platen op maat wilt zagen, het selecteren van het juiste type zaagblad is van groot belang. Het gebruik van een verkeerd zaagblad zorgt niet alleen voor een mindere kwaliteit, het kan ook nog eens tot gevaarlijke situaties leiden. Voor het meest professionele eindresultaat is het dus zeer belangrijk dat u het juiste zaagblad kiest voor de uit te voeren werkzaamheden en de te zagen materialen.

Via onderstaande button vindt u ons volledige aanbod aan zaagbladen, tegen zeer scherpe prijzen. In ons assortiment is er voor elk project wel een zaagblad te vinden. Weet u niet zo goed welk zaagblad u precies moet hebben? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Vragen omtrent het zaagblad voor een invalszaag?

Gaat u bij uw project (veel) gebruikmaken van een invalszaag en weet u niet zo goed welk type zaagblad hier geschikt voor is? Of weet u niet zeker of een invalszaag de juiste zaagmachine is voor de uit te voeren werkzaamheden? Bij Euromec helpen we u graag bij uw project. Neem contact op met onze specialisten via onderstaande button voor een professioneel advies op maat.