Selecteer een pagina
Gaat u binnenkort een project uitvoeren waarbij u wilt gaan schulpen? Dan is het zeer belangrijk dat u het juiste zaagblad voor schulpen gebruikt. Alleen met behulp van het juiste zaagblad kunt u het allerbeste & strakste resultaat garanderen. Voor het schulpen van hout is een zaagblad met afwisselende schuine snijtanden vereist. Bij Euromec hebben we diverse zaagbladen die hier uitstekend geschikt voor zijn. Bekijk de zaagbladen die voor schulpen geschikt zijn door op onderstaande button te klikken.

Wat is schulpen?

Voor veel houtbewerkers zal schulpen geen nieuw begrip zijn. Schulpen is het in de lengterichting, ook bekend als vezelrichting, doorzagen van houten planken en balken. Het gros van de houtbewerkers gebruikt hiervoor een cirkelzaagmachine.

Deze manier van zagen zorgt er namelijk voor dat de houten balken of planken goede ondersteuning krijgen tijdens het zagen. Daarnaast is het een stuk makkelijker om een rechte lijn aan te houden. Uiteindelijk zal je hier dus het mooiste resultaat mee realiseren.

Zaagblad voor schulpen, met of zonder spaanbegrenzer?

In het assortiment van Euromec zijn meerdere zaagbladen te vinden die geschikt zijn voor het schulpen en allen zijn ze direct uit voorraad leverbaar. Het grootste verschil zit hem in de spaanbegrenzer & afmetingen.

Een spaanbegrenzer zorgt ervoor dat er geen materiaal terugslaat. Dit zorgt er weer voor dat er veiliger te werk gegaan kan worden. Welke afmeting u precies nodig heeft hangt weer af van welk type hout u wilt gaan schulpen. Hiervoor kunt u het beste contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen u graag de juiste keuze te maken!

Tips voor het schulpen

Wanneer u wilt gaan schulpen is het belangrijk dat u met een aantal punten rekening houdt. De specialisten van Euromec hebben daarom een aantal punten op rij gezet die van pas kunnen komen:

 

  • Veiligheid voorop; draag altijd een veiligheidsbril en bij voorkeur een mondkapje. Het dragen van oorbescherming kan in sommige gevallen ook aan te raden zijn.
  • Meet van tevoren goed de benodigde afmetingen op en teken met een potlood een (rechte) lijn van begin tot eind. Dit zorgt voor het beste & rechtste resultaat.
  • Zorg ervoor dat de houten balken of planken goede ondersteuning hebben tijdens het zagen, ook dit zorgt voor het beste resultaat.
  • Gebruik het juiste zaagblad voor schulpen! Dikkere/stevigere houtsoorten (exotisch) vragen om een ander zaagblad dan regulier hout uit Nederland.