Selecteer een pagina

Er zijn vele verschillende soorten zaagbladen verkrijgbaar op het internet. Elk zaagblad is uniek op zijn eigen manier en heeft zo zijn eigen unieke kenmerken. Dit zorgt ervoor dat het ene zaagblad geschikter is voor het ene materiaal dan voor het andere. De vraag ‘Wat is een TCT zaagblad’ is één van de vragen omtrent zaagbladen waar veel onduidelijkheid over is. In deze FAQ van onze kennisbank vertellen onze specialisten u alles over het TCT zaagblad en wat het verschil is ten opzichte van andere zaagbladen.

Wilt u graag direct geadviseerd worden omtrent welk TCT zaagblad het beste voor uw project is? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaande button. Onze professionals staan voor u klaar.

Materiaal van het zaagblad

Verschillende kenmerken en eigenschappen bepalen of een zaagblad geschikt is voor uw project of niet. Denk bijvoorbeeld aan het type zaagmachine, het te zagen materiaal, de diameter van het blad en het asgat van het zaagblad. Wanneer we het hebben over een TCT zaagblad praten we over het materiaal waaruit het zaagblad bestaat. Hierin maken we 3 onderscheidingen:

 

  • HSS-zaagblad: de afkorting HSS staat voor High Speed Steel. Deze zaagbladen zijn uitermate geschikt voor het maken van zeer exacte en fijne zaagsneden.
  • CT-zaagblad: de afkorting CT staat voor Carbide Tipped, wat betekent dat het zaagblad gemaakt is van hardmetaal en tot wel 5x langer scherp blijven dan HSS-zaagbladen.
  • TCT-zaagblad: de afkorting TCT staat voor Tungsten Carbide Tipped en is zeer vergelijkbaar met het CT-zaagblad. Als extra’s is er wolfraamcarbide aan toegevoegd en is het TCT zaagblad voorzien van extra harde, hardmetalen zaagtanden.

 

Het belang van het juiste type zaagblad

Om ervoor te zorgen dat u te allen tijde het beste & meest professionele resultaat kunt neerzetten is het juiste type zaagblad kiezen essentieel. Wilt u bijvoorbeeld aluminium plaatmateriaal op maat gaan zagen? Dan heeft u hiervoor een ander type zaagblad nodig dan wanneer u houten lijsten wilt afkorten. Bij Euromec beschikken we over een zeer ruim assortiment zaagbladen, geschikt voor vele verschillende materialen en zaagmachines.

Vragen omtrent het TCT zaagblad?

Weet u niet precies welk TCT zaagblad geschikt is voor uw project? Of heeft u vragen omtrent de verschillen tussen de verschillende TCT zaagbladen? De specialisten van Euromec helpen u graag de beste keuze te maken en kunnen u van een professioneel advies op maat voorzien. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen. Dit kan gemakkelijk via onderstaande button.