Selecteer een pagina

De vraag ‘Wat is een HW zaagblad’ is één van die vragen die voortvloeit uit het enorme aanbod zaagbladen. Op het internet is tegenwoordig namelijk een enorme verscheidenheid aan zaagbladen te vinden. Voor ieder materiaal is er wel een zaagblad om tot een professionele en rechte zaagsnede te komen. Daarnaast zijn er nog weer verschillende uitvoeringen van elk zaagblad, denk bijvoorbeeld aan de diameter van het asgat en het aantal tanden. De specialisten van Euromec vertellen graag meer over het HW zaagblad. Een HW-zaagblad is exact hetzelfde als een HM zaagblad, wat staat voor hardmetaal.

Dit houdt in dat het zaagblad van extra hard metaal is gemaakt. Deze blijven over het algemeen langer scherp en hebben hierdoor een langere levensduur, in vergelijking tot reguliere zaagbladen. Ook zijn ze meer geschikt voor het zagen van stevigere en dikkere materialen. Een HW zaagblad is dan ook in bijna alle gevallen de beste keuze.

Wilt u graag geadviseerd worden omtrent welk HW zaagblad het meest geschikt is voor uw project? Neem dan contact met ons op via onderstaande button!

Verschillende materialen zaagbladen

Wanneer we het over HW (ook bekend als HM) hebben, hebben we het over het type materiaal waar het zaagblad van gemaakt is. In dit geval is dat hardmetaal. Maar naast de afkorting HW zijn er nog diverse andere afkortingen die regelmatig voorbijkomen in de zoektocht naar het perfecte zaagblad. Naast het HM/HW zaagblad kennen we de volgende afkortingen:

 

  • HSS-zaagblad: de afkorting HSS staat voor High Speed Steel. Deze zaagbladen zijn uitermate geschikt voor het maken van zeer exacte en fijne zaagsneden.
  • CT-zaagblad: de afkorting CT staat voor Carbide Tipped, wat betekent dat het zaagblad gemaakt is van hardmetaal en tot wel 5x langer scherp blijven dan HSS-zaagbladen.
  • TCT-zaagblad: de afkorting TCT staat voor Tungsten Carbide Tipped en is zeer vergelijkbaar met het CT-zaagblad. Als extra’s is er wolfraamcarbide aan toegevoegd en is het TCT zaagblad voorzien van extra harde, hardmetalen zaagtanden.

 

Waarom het perfecte zaagblad voor uw project zo belangrijk is

Wanneer u met een project aan de slag gaat bent u altijd op zoek naar het meest strakke en professionele resultaat. Met name wanneer u in opdracht voor iemand anders werkt is dit essentieel voor de toekomst van uw bedrijf. Om tot dit resultaat te komen zijn er diverse factoren die hierin een rol spelen, zoals ervaring in het vakgebied en het gebruik van de juiste hulpmiddelen. Maar wat men snel vergeet is dat het juiste zaagblad voor het te zagen materiaal van net zo groot belang is.

Door gebruik te maken van het juiste type zaagblad bent u verzekerd van een nette en correcte zaagsnede. Daarnaast vergroot u zo de levensduur van het zaagblad aanzienlijk en zal de zaag nooit oververhit of tegen andere problemen aanlopen.

Vragen omtrent het HW zaagblad?

Heeft u nog vragen omtrent de verschillen tussen de HW zaagbladen? Of wilt u graag op korte termijn beginnen aan een project en weet u niet precies welk HW zaagblad hiervoor geschikt is? Onze specialisten helpen u graag. Maak gebruik van de onderstaande button om met de specialisten van Euromec in contact te komen!