Selecteer een pagina

In de bewerkingsindustrie komen vele (vak)termen aan bod waar niet iedereen mee bekend is. Eén daarvan is de term HM zaagblad. Een HM zaagblad betekent simpelweg een zaagblad van hardmetaal. In het assortiment van Euromec zijn vele zaagbladen te vinden die van dit materiaal gemaakt zijn. Hardmetalen zaagbladen zijn van topkwaliteit en garanderen een nauwkeurige, professionele en effectieve gang van zaken. Daarnaast hebben ze ook nog eens een lange levensduur, zodat u nog vele projecten kunt afronden met het HM-zaagblad.

Welke soorten HM zaagbladen zijn er?

In het assortiment van Euromec zijn vele verschillende hardmetalen zaagbladen te vinden. Elk HM zaagblad heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen en kenmerken. Dit maakt het ene zaagblad meer geschikt voor het zagen van een materiaal dan het andere. U kunt bij Euromec terecht voor onder andere de volgende HM zaagbladen:

 

  • Schulpzaag: de hardmetalen schulpzaag is perfect geschikt voor het schulpen van hout (zagen in de lengterichting van het hout)
  • Meerbladzaag: de hardmetalen meerbladzaag is ook geschikt voor het schulpen van hout, maar met name voor zwaardere/hardere houtsoorten
  • Universeel zaagblad: universele, hardmetalen zaagbladen die geschikt zijn voor het zagen van een grote verscheidenheid aan materalen en plaatmaterialen (spaanplaat, meubelplaat, sierlijsten, etc.)
  • Holtand/daktand zaagbladen: hardmetalen zaagbladen die geschikt zijn voor afkortzagen en platenzagen
  • Universeel zaagblad negatief vertand: HM zaagbladen die uitermate geschikt zijn voor het zagen van diverse materialen (laminaat, zachthout, PVC, zacht plaatmateriaal, etc.)
  • Zaagbladen voor aluminium: hardmetalen zaagbladen voor het bewerken en zagen van aluminium en kunststof
  • Groefzagen: HM groefzagen zijn perfect voor het schulpen en het maken van groeven in diverse materialen (kunststoffen, plaatmaterialen, massief hout, etc.)
  • Freud zaagbladen: hoogwaardige, hardmetalen zaagbladen van het merk Freud zijn ideaal voor het zagen van verschillende materialen

Klikt u gerust op één van de bovenstaande namen voor meer informatie en de verschillende HM-zaagbladen die hieronder vallen. Heeft u vragen omtrent de verschillende zaagbladen en weet u niet zo goed welk HM zaagblad u moet hebben? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Verschillende uitvoeringen van een HM zaagblad

Wanneer u tussen ons assortiment HM zaagbladen kijkt zal het u vast opvallen dat er verschillende uitvoeringen zijn een specifiek type zaagblad. Dit heeft er mee te maken dat niet iedereen met dezelfde zaagmachine werkt. Hierdoor varieert de diameter en het asgat van het HM zaagblad. Deze moet overeenkomen met de zaagmachine die u wilt gaan gebruiken/gebruikt.

Belangrijk is dus om, alvorens u tot bestellen overgaat, deze twee aspecten goed te controleren. Komt deze niet overeen, dan zal het HM zaagblad niet te gebruiken zijn met uw zaagmachine. Neem gerust contact met ons op voor een professioneel advies op maat. Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag de juiste keuze te maken.